Начальник інспекції сільського господарства погорів на хабарі у Харкові

http://ukranews.com/ http://ukranews.com/
Начальник Державної інспекції сільського господарства Сергій Бізікін був затриманий у власному кабінеті в Держпромі.

Чиновника підозрюють в отриманні хабара в розмірі 40 тисяч гривень від комерційного директора одного з харківських підприємств.

- Проводилися оперативні заходи, і 16 вересня о 18 годині в своєму кабінеті був затриманий начальник після отримання хабара, - повідомила Світлана Баркова, прес-офіцер Харківського УБОЗ. - Гроші були вилучені зі столу. Запобіжний захід не обирався, оскільки підозрюваний визнав повністю свою провину.

Як повідомляють в УБОЗі, хабар чиновник просив за сприяння у підприємницькій діяльності, відборі насіння на дослідження, видачу сертифікатів і за ненакладення штрафів.

Сергія Бізікін підозрюють у скоєнні злочину, який передбачається ч.4 ст.368 КК України (одержання особою, яка здійснює професійну діяльність, неправомірної вигоди за вчинення дій або бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах особи, яка їх надає чи передає, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Карається штрафом від дванадцяти тисяч до вісімнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна)

Джерело: МГ Об'єктив
Автор: Администратор сайта