Найбільшу мережу дитячого порно у США організував харків'янин

Максима Шинкаренко заарештували чотири роки тому під час відпочинку в Таїланді за звинуваченням американської поліції в розповсюдженні дитячої порнографії.

Навесні 2012 року апеляційний суд Бангкока ухвалив екстрадувати його в США, а влітку того ж року американські правоохоронці висунули звинувачення.

Громадянин України Максим Шинкаренко, обвинувачений владою США в розповсюдженні дитячої порнографії через власний інтернет- сайт , пішов на угоду зі слідством , визнавши свою провину і погодившись на 30-річний тюремний термін. Про це оголосила прокуратура американського штату Нью-Джерсі, пише « ИТАР-ТАСС».

Нагадаємо, 35 -річний житель Харкова був затриманий за запитом американської влади в Таїланді в січні 2009 року.

У червні 2012 року він був екстрадований до США, де йому пред'явили звинувачення по 32 пунктам. Як відзначають американські влади, українець став найбільшим розповсюджувачем дитячої порнографії , що потрапили на лаву підсудних в США. Розслідування у справі Шинкаренко призвело до арешту більше 600 клієнтів його сайту в 47 американських штатах.

Як встановило слідство, перебуваючи в Україні, Шинкаренко створив веб-сайт з дитячою порнографією і за ціною в 80 доларів став продавати доступ до нього клієнтам по всьому світу.

За даними прокуратури, даний сайт діяв в період з 2005 по 2008 роки. Згідно з американським законодавством, Шинкаренко загрожувало довічне ув'язнення, проте він уникнув такого суворого покарання, пішовши на угоду зі слідством. Як уточнили в прокуратурі , остаточний вирок стосовно українця буде винесено у квітні цього року.

Джерело: ИТАР-ТАСС
Автор: Администратор сайта