Неповнолітні у Харкові нападали на незнайомців і жорстоко били ногами за 100 гривень

http://www.ural.aif.ru/ http://www.ural.aif.ru/
Ленінський районний суд Харкова виніс вирок групі злочинців 14, 15 та 20 років.

За місяць друзі встигли скоїти три розбійних напади та чотири пограбування на території Ленінського району міста Харкова.

Так, 14 грудня 2012 року близько четвертої ранку двоє неповнолітніх зустріли на вулиці незнайомого чоловіка. Один із молодиків одразу наніс незнайомцю удар кулаком в голову, від якого він впав на землю. Вже лежачому чоловіку злочинці нанесли руками і ногами близько десяти ударів в обличчя. Також удари наносились по тулубу та ногам. Потім нападники викрали у лежачого чоловіка 100 грн та втекли.

Через декілька днів неповнолітні хлопці вже в компанії свого 20 річного друга напали на 30 річного мешканця Харкова. Перехожого вдарили дерев’яною битою по голові, після чого нанесли лежачому біля 30 ударів кулаками та ногами по голові та тулубу. Потім злодії відібрали у чоловіка шкіряну сумку, в якій знаходились банківські картки та гроші в сумі 500 грн.

Всі інші свої розбійні напади та пограбування злочинна група вчиняла за однією тією ж жорстокою схемою.

Під час проведення слідчих дій, міліціонерами було встановлено, що до 20-річного хлопця постановою суду раніше вже застосовувались примусові заходи виховного характеру у вигляді направлення до спеціального учбово-виховного закладу на строк 2 роки. Один із неповнолітніх навчався в школі, де характеризується негативно, як недисциплінований учень, схильний до протиправної поведінки та перебував на профілактичному обліку ВКМСД Ленінського району.

Даний факт був внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій) та частиною 2 статті 186 КК України (грабіж).

Ленінський районний суд міста Харкова визнав всіх трьох підсудних винними у скоєнні вказаних злочинів і призначив покарання 20 річному розбійнику у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а двом неповнолітнім – по 5 років позбавлення волі.

Автор: Администратор сайта