Один крав бордюр, інший стирав дорожню розмітку. Курйозні злочини 2016 року

Фото: segodnya.ua Фото: segodnya.ua
Людській чудакуватості немає межі. Це вчергове довели жителі Харківської області, яких у 2016-му викрили в безглуздих злочинах.

Жертва млинцевого конкурсу

У січні 2016 року на дорогах Харкова відбулося кілька курйозних події. Спочатку в середині першого місяця року на Салтівці сталася аварія, яка супроводжувалася з’ясуваннями відносин між харків’янином і двома кавказцями.

Один з іноземців сів у машину і хотів поїхати, але харків’янин вирішив його зупинити – заскочив на капот, не зважаючи на можливі наслідки, і проїхав таким чином близько сотні метрів. Край конфлікту поклав приїзд поліції.

А в кінці січня у Слобідському (тоді ще Комінтернівському) районі Харкова у сніговий полон потрапила іномарка. Поліцейські, що проїжджали повз, помітили це й зупинилися допомогти дівчині-водію. І тут зов­сім випадково з’ясувалося, що харків’янка була напідпитку й потрапила в замет через те, що не впоралася з керуванням. Правоохоронці у свою чергу склали щодо порушниці адміністративний протокол.

У лютому відзначився неоднозначним вчинком ще один харків’янин. На Привокзальній площі проходив конкурс із пої­дання млинців. Тріумфатору через кілька миттєвостей після перемоги стало зле. Благо, інші відвідувачі свята швидко відреа­гували, надали першу допомогу й викликали «швидку».

Потім постраждалого доправили в лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги. Однак чоловік, від якого помітно тхнуло алкоголем, заявив лікарям, що він нормально почувається, і просто втік.

Травень також був багатим на такого роду події.Різноманітними крадіжками заради того, щоб купити горілки, вже як на Харківщині, так і в Україні в цілому нікого не здивуєш. Але те, на що пішли заради оковитої жителі Дергачівського району, вже виходить за межі всякого розуміння. У середині травня безробітні 25-річний чоловік і 33-річна жінка із Пересічної, які частенько зловживали алкоголем, вирішили вкрасти сарай, розібравши його на металобрухт. Власниця будівлі, помітивши пропажу, звернулася до правоохоронців, і ті швидко затримали злодіїв.

Візьмете наркотики замість грошей?

А на початку літа з одним із домушників стався кумедний випадок. До патрульних звернулася жінка, яка повідомила, що на ринку пропонують украдену в неї мультиварку. Вона зрозуміла, що це її техніка, коли побачила в документах власний підпис. Жінка намагалася забрати у злодія своє майно сама, проте чоловік вирвав прилад з рук потерпілої та спробував втекти. Поліцейські все ж затримали підозрюваного, який за три дні до цього обікрав квартиру цієї жінки.

Зазвичай злодії нападають на людей, щоб пограбувати їх, із ножем або пістолетом, але одна з харків’янок придумала новий спосіб. Жінка зайшла в магазин на Салтівці, начебто щоб купити солодощі.

Поки продавчиня виконувала замовлення, купувальниця бризнула їй в обличчя невідомою речовиною і почала вимагати гроші. Між жінками виникла бійка, під час якої нападниця витягла із сумки металевий дріт і почала бити по голові продавчиню, а потім майнула геть. Але співробітники Московського відділу поліції затримали зловмисницю по гарячих слідах.

У середині минулого літа стався ще один незбагненний випадок. Уночі на вулиці Гвардійців Широнінців патрульні помітили підозрілу постать. Підійшовши до чоловіка, право­охоронці побачили у нього в руках пляшку з рідиною, на якій був напис «Розчин для зняття фарби». Чоловік сказав поліцейським, що прикрашає бордюр. Однак на місці, де він стояв, було частково стерто подвійну суцільну лінію.

Коли патрульні попросили громадянина показати пляшку з рідиною, правопорушник почав поводитися агресивно, намагався забруднити форму одного з поліцейських, потім розбив пляшку, викинув валик і кинувся тікати.

Патрульні затримали зловмисника і склали три адміністративні протоколи: за ст. 139 (пошкодження автомобільних доріг), ст. 173 (дрібне хуліганство) і ст. 185 (злісна непокора законній вимозі поліцейського) КУпАП.

А в кінці вересня інший чоловік вирішив розплатитися з таксистом незвичайним способом. Водій довіз пасажира до пункту призначення, а той запропонував замість грошової оплати наркотики. Таксист повідомив про це патрульним, які й затримали 55-річного громадянина.

Нігерійський буян

А 10 жовтня один з харків’ян вирішив украсти бордюр. Близько другої ночі правоохоронці, які патрулювали Шевченківський район, помітили автомобіль, що стоїть з включеними габаритами і відкритими дверима. Підійшовши до машини, поліцейські знайшли в багажнику два бордюрні камені, які були вийняті з тротуару неподалік. Згодом правоохоронці знайшли 46-річного власника автівки, який не став заперечувати свою провину й розповів, що камінь він крав для власних потреб. Яких саме – невідомо.

Ще один курйоз стався в жовтні на кордоні з Росією. Жителю Москви в російському пункті пропуску «Нехотєєвка» відмовили у перетині кордону. По-перше, чоловік замість закордонного паспорта пред’явив внутрішній. По-друге, цьому громадянину заборонено виїзд з території РФ у зв’язку з невиплатою накладених на нього в Росії штрафів.

Але попри це москвич вирішив виявити кмітливість: потрапити в Україну на таксі в обхід пункту пропуску. Довести до кінця задумане горе-мандрівникові не вдалося: росіянина і таксиста затримали прикордонники.

Відносно громадянина сусідньої держави склали процесуальні документи за незаконне перетинання державного кордону, а щодо громадянина Украї­ни, Національній поліції було направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) КК України.

У кінці жовтня жителі п’ятиповерхівки в Харкові стали свідками неадекватної поведінки 24-річного громадянина Нігерії. Роздягнений хлопець бігав під’їздом, стукав у двері, лягав на дорогу й перекривав рух. Патрульні разом зі «швидкою» прибули на місце події. Африканця доправили у відділення токсикології 2-ї лікарні, де йому встановили діагноз шизоїдна поведінка й перевели у спеціалізований заклад.

А в кінці листопада житель села Алісівка Дергачівського району, якого вже судили за крадіжку, вирішив викрасти автомобіль у свого начальника. Машину він угнав уночі. Але, будучи підпитий, він сів за кермо й заїхав у кювет, а потім заснув у кабіні.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

А от, мабуть, найбільш комічним злочином за рік, що минає, була крадіжка в Слатиному, що в Дергачівському районі. Близько другої ночі 54-річний місцевий житель сидів удома і дивився кіно, як раптом у кімнату вбіг невідомий молодик, підійшов до телевізора, схопив його і намагався винести.

Господар квартири обурився, штовхнув хлопця й запитав, що відбувається.Злодій, у свою чергу, просто поставив телевізор, мовчки забрав з комода мобільний телефон разом із зарядним пристроєм і втік. Поліцейські вже вранці затримали зловмисника і забрали речі потерпілого.

Слідчі Дергачівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення терміном до восьми років.

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта