Одне поле здали в оренду двом агрофірмам на Харківщині

http://blog.i.ua/ http://blog.i.ua/
Власниками 60 га землі одночасно виявилися два підприємства.

Як повідомив прокурор району Андрій Яковлев, 14 вересня невідомі особи самовільно розпочали збір соняшника та заволоділи урожаєм на полях площею 60 га, що орендує cілськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю (СТОВ). Cоняшник, за його інформацією зібрала одна з українських агропромислових фірм (АФ), посилаючись на те, що нібито є законним користувачем землі.

Прокуратура встановила, що СТОВ орендує землі з 2008 р., уклавши з громадянами договори оренди на дані земельні паї та зареєструвавши їх в органах Держкомзему відповідно до закону. Разом з тим, протягом березня-травня 2013 року АФ уклала аналогічні договори з тими ж громадянами, зареєструвавши їх у Державному реєстрі. Проте держреєстратори не перевірили факту такої реєстрації іншим підприємством.

У зв’язку з порушення законодавства при реєстрації договорів прокуратура району внесла відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. На даний час проводиться досудове розслідування з метою встановлення наявності або відсутності складу злочину у діях державних реєстраторів.

Автор: Администратор сайта