Падіння крана на Олексіївці: троє жінок загинули, двоє у лікарні. Сім'ям допоможуть матеріально

За вихідні в лікарні померли дві продавщиці кіоску, на який впав кран. Ще одна дівчина загинула на місці трагедії - 17 травня.

Будівельний майданчик на проспекті Перемоги, 59, на який впав кран, належить ПАТ «Курязький домобудівний комплекс», повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

Читайте також: Будівельний кран на Олексіївському ринку упав між двома кафе з людьми (ФОТО)

У відомстві розглядають дві причини НП: незадовільний технічний стан крана або недбале ставлення співробітників, які виконують роботи підвищеної небезпеки, до своїх обов'язків.

Баштовий кран впав 17 травня - на два продуктові кіоски. На місці загинула 19-річна студентка Харківського національного медичного університету Вікторія Кожанова.

Як повідомив заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. О. Мещанінова Андрій Козаченко, всього 17 травня в лікарню доставили п'ять постраждалих. Один із них після обстеження та надання амбулаторної допомоги відпущений додому.

З чотирьох госпіталізованих дві жінки мали численні травми, несумісні з життям. Відразу після надходження в лікарню їх прооперували, і вони прожили близько доби. «Лікарі боролися за їхні життя, але у постраждалих були численні переломи, черепно-мозкові травми, ушкодження внутрішніх органів», - повідомив лікар.

У медустанові залишаються двоє постраждалих. Одна з них, 40-річна жінка, знаходиться в реанімації, у неї важкий, але стабільний стан. Стан другої постраждалої, 20-річної дівчини, менш тяжкий, вона вже переведена з реанімації у звичайну палату.

Губернатор Харківщини Ігор Балута та Харківський міський голова Геннадій Кернес висловили співчуття сім'ям загиблих.

Виконуючий обов'язки Харківського міського голови Олександр Новак дав доручення щодо організації та проведення похорону трьох загиблих внаслідок трагічного випадку. Крім того, було прийнято рішення надати матеріальну допомогу сім'ям загиблих, кожна з яких отримає по 50 тис. грн. Сім'ям постраждалих дадуть по 5, 10 і 20 тис. грн, відповідно до стану здоров'я їх рідних.

Одна із загиблих студентка 2-го курсу Харківського національного медичного університету (дівчина з Луганська), виш взяв активну участь в організації похорону дівчини.

Автор: Администратор сайта