Пам'ятники комуністу і атаману у Харкові. Реставрація та поливання фарбою (ФОТО)

У Харкові тривають знущання вандалів над пам'ятниками.

Так в ніч з 2-го на 3-е вересня в сквері Перемоги облили зеленою фарбою і намагалися розбити пам'ятник отаману Івану Сірку.

Монумент легендарному українському козаку на власні кошти встановили проукраїнські активісти в День міста, 23 серпня, вони ж збиралися і охороняти пам'ятний знак. 


Міліція проводить перевірку за даним фактом.

Читайте також: ВІД ХАРКІВСЬКОГО ЛЕНІНА ЗАЛИШИЛАСЯ ПОЛОВИНА (ФОТО)
                       У ХАРКОВІ ВПАВ ЛЕНІН. МАЛЕНЬКИЙ (ФОТО, ВІДЕО)
                      ЯК ДОГЛЯДАЮТЬ ЗА ПАМ'ЯТНИКАМИ ХАРКОВА ТА ОБЛАСТІ
                       ВАНДАЛИ ПОЗНУЩАЛИСЯ НАД НОВИМ ПАМ'ЯТНИКОМ У ЦЕНТРІ ХАРКОВА (ФОТО)

Пам'ятник Володимиру Леніну по пр. Орджонікідзе, 7, який двічі піддавався актам вандалізму, відновили. Про це 3 вересня повідомила голова Адміністрації Орджонікідзевського району Ольга Вельможна. За її словами, цей пам'ятник став першим монументом в Харкові Володимиру Леніну і був встановлений ще в 1947 році.

За словами глави райадміністрації, цього літа пам'ятник піддався актам вандалізму двічі. 14 липня його розгромили, а в ніч з 9 на 10 серпня облили фарбою. Зараз скульптори його повністю відновили.

Голова районної адміністрації підкреслила, що з вандалізмом повинні боротися правоохоронні органи, тим більше, що їм можуть бути надані відео-докази, зроблені камерою спостереження, яка розташована на будівлі сусіднього з пам'ятником районного суду.

Автор: Администратор сайта