Перекривали трасу Київ - Харків та евакуювали людей на вихідних (ВІДЕО)

Авіабомбу 26 серпня виявили комунальники у центрі м. Валки на проспекті Радянської Армії, 12, на відстані 4 м від автошляху «Київ-Харків».

Під час проведення механізованих земляних робіт з глибини 3 м екскаваторник викинув на поверхню землі великий металевий предмет. Придивившись уважно, робітники зрозуміли, що знайшли авіаційну бомбу. Окрім того люди зрозуміли, що хвилиною раніше екскаватором було відірвано хвостовик бомби. Робітники негайно припинили всі роботи і викликали піротехніків.

Піротехніки обстежили даний підозрілий предмет та ідентифікували його як німецьку авіаційну бомбу часів Великої Вітчизняної війни SD-250 вагою у 250 кг.

Негайно було прийнято рішення про евакуацію населення в радіусі 500 м та перекриття руху на автошляху «Київ-Харків». Всього було евакуйовано близько 500 чоловік (мешканці двох житлових п’ятиповерхівок та приватного сектору), припинена робота ринку та всіх об’єктів в цьому радіусі.

Після цього піротехніки за допомогою спеціального маніпулятора завантажили бомбу на піротехнічний автомобіль та відтранспортували її на спеціальний підривний майданчик. Там бомба була знешкоджена. Постраждалих немає.

Автор: Администратор сайта