Під час гасіння балаклійського лісу розбили “швидку” (ФОТО)

http://www.automan.kz http://www.automan.kz
Пожежа охопила 20 гектар лісу, почали вибухати снаряди, через що був пошкоджений аміакопровод, з якого починається неконтрольований викид аміаку в атмосферу

Пожежа охопила 20 гектар лісу, почали вибухати снаряди, через що був пошкоджений  аміакопровод, з якого починається неконтрольований викид аміаку в атмосферу. За таким сценарієм у п’ятницю на території Балаклійського лісництва пройшли комплексні тренувальні навчання.

Всі служби прибували вчасно. Потужні струмені води, що виривалися з водометів пожежних машин, гасили вдаваний вогонь, а фінальний залп водяної пушки остаточно подолав стихію. Собаки розшукували людей в лісових хащах, МНСники з охопленого полум'ям «Москвича» витягали людей, спецзагін хімічного захисту проводили роботи по очищенню ураженої території від аміаку, а лікарі «швидкої» надавали першу допомогу пораненим.

В широкомасштабних навчаннях були задіяні особовий склад та техніка Харківського гарнізону МНС, управління лісового та мисливського господарства, співробітники міліції та медицини, підрозділи піротехнічної служби та кінологічної служб МНС, а також представники МНС Бєлгородської області Російської Федерації.

Розписана по хвилинам «легенда навчань» дала лише один збій: під час навчань водії «швидкої» та БТРу не змогли розминутися на галявині. Внаслідок чого БТР відбувся легким переляком, а ось новенький реанімобіль доведеться підрехтувати, адже після зіткненням з броньовиком він зазнав «легких технічних ушкоджень». Втім, це не вплинуло на кінцевий результат навчань, який високо оцінили керівники всіх служб швидкого реагування та обласне керівництво.

– Сьогодні ми побачили роботу міліції, кінологів та рятувальників у пошуку та евакуації людей з небезпечних зон. Роботу піротехнічної служби, яка виконувала свою повсякденну роботу з пошуку та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів війни. Медиків, які надавали необхідну допомогу постраждалим. Оперативність працівників лісового господарства, які правильно оцінили масштаби стихії і відразу ж викликали рятувальників. Саме завдяки злагодженій роботі всіх служб вдалося уникнути трагічних наслідків, - сказав перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб.

Віце-губернатор також підкреслив, що в цих навчаннях була задіяна нова сучасна спецтехніка: пожежні автомобілі, реанімобіль, інших рятувальний транспорт.  Разом з тим він зауважив, що облдержадміністрація постійно працює над матеріально-технічне забезпеченням служб швидкого реагування, адже деякому спецтранспорту понад 15 років.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта