Під стінами Харківської міської ради сталася сутичка. Відео

Фото: facebook.com/Kharkov.City Фото: facebook.com/Kharkov.City
20 червня, близько 11.00, поряд з будівлею Харківської мерії виникла сутичка, в результаті якої невідомі розпорошили газ.

Перед початком сесії під стінами Харківської мерії кілька десятків активістів провели акцію, після якої спробували потрапити до зали засідань. У результаті — сталася сутичка з охоронцями. Було розпорошено газ, який потрапив до сесійної зали. Про це повідомляє UA: Харків.

 

 

Інформація про те, що група невідомих осіб розпилює невстановлену речовину біля будівлі міської ради та вчиняє правопорушення, надійшла до Шевченківського відділу поліції 20 червня о 10.10.

Виїздом на місце події встановлено, що напередодні група із 20 осіб, представників громадської організації, подала офіційну заявку на участь у засіданні сесії міської ради Харкова. Вранці 20 червня вони прийшли до адмінбудівлі з відповідними документами з намірами відвідати засідання для вирішення кількох актуальних питань. Охорона пропустила лише двох осіб, виник конфлікт між обома сторонами, під час якого охоронці розпилили невідому речовину. Про це повідомили у ГУНПУ в Харківській області.

Станом на 12.00 до медичних закладів по допомогу ніхто з громадян не звертався, затриманих осіб немає.

За відкритим кримінальним провадженням проводиться комплекс необхідних оперативно-розшукових заходів: встановлюються усі обставини події, учасники конфлікту та свідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 4 років. Наразі триває перевірка.

Микола Мельник