Під Волновахою загинуло 13 військових. Причина - відсутність розвідки та облаштування блокпоста

http://www.unian.net/ http://www.unian.net/
У результаті сьогоднішнього нападу терористів на сили АТО під Волновахою загинули 13 військовослужбовців української армії.

 Про це з посиланням на джерело повідомив на своїй сторінці в Facebook головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов.

"Згідно з доповіддю УВС Донецької області, сьогодні вночі в результаті нападу диверсійної групи противника на мотострілковий підрозділ української армії під райцентром Волноваха вбито 13 військовослужбовців Міністерства оборони України. Більше 30 військовослужбовців поранено, багато з них перебувають у важкому стані", - написав він.

Читайте також: Бої у Луганській області. Загинуло 8 військових, 18 поранено

За словами Бутусова, експерти називають причинами таких втрат недостатній рівень бойової і тактичної підготовки в організації блокпоста, відсутність розвідки місцевості та зв'язків з місцевим населенням, відсутність інженерного устаткування позицій блокпоста.

Крім того, наголошується, що противник зміг впритул наблизитися непоміченим до позицій підрозділу в результаті відсутності бойової охорони.

Повідомляється також про відсутність оснащення українських військовослужбовців приладами тепловізійної розвідки і сучасними приладами нічного бачення, а також відсутність взаємодії з іншими підрозділами, які могли б бути швидко перекинуті в район, що атакується.

"Переслідування бандформування супротивника не було організовано. Пошук бандитів не здійснюється, район нападу не заблоковано. Чисельність банди - понад 100 осіб", - додав Бутусов.

Автор: Администратор сайта