Підробний «Adidas», «Reеbok» та «Nike» виготовляли та продавали у Харкові

http://ca-fe.ru/ http://ca-fe.ru/
Правоохоронці затримали підприємця, який шив під маркою «Adidas», «Reеbok» та «Nike».

За інформацією ГУ МВС України в Харківській області, у рамках операції “Інтелект” працівники Державної служби по боротьбі з економічними злочинами зареєстрували 17 кримінальних проваджень. Зокрема, 4 факти порушення авторського права, 9 фактів незаконного використання знаків для товарів та послуг, а також 4 факти незаконного обігу компакт-дисків.

Правоохоронці впіймали приватного підприємця, який у Харкові налагодив в підпільному цеху виготовлення трикотажних виробів з використанням знаків спортивних брендів «Adidas», «Reеbok» та «Nike». Міліція у ході санкціонованого обшуку знайшла чотири одиниці обладнання та майже 2 тис. лейб на суму понад 100 тис. грн. Виготовлену продукцію підприємець реалізовував оптом на території торговельного центру „Барабашово”, а також через мережу Інтернет.

Аналогічний злочин правоохоронці виявили і у балаклійському районі. Там місцевий мешканець у складському приміщенні виготовив суміш (клей) та розфасував її у мішки, марковані торговою маркою "Henkel" "Ceresit CM — 11". Міліція затримала чоловіка під час спроби реалізувати підробку. У нього вилучили 786 мішків фальсифікату загальною вагою 18 тонн та вартістю понад 100 тис. грн. Весь товар наразі направлений на відповідне дослідження до експертів-криміналістів.

За фактом порушення відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 229 Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує покарання як у вигляді штрафних санкцій, так і позбавлення волі на строк до двох років з конфіскацією відповідної продукції, обладнання і матеріалів, які використовувались для її виготовлення.

Автор: Администратор сайта