Перебуваючи за ґратами злочинці виманили у харків'ян півмільйона гривень

http://bun.com.ua http://bun.com.ua
Правопорушники використовували схему «ваш син в поліції».

Злочинна група із п'яти чоловіків протягом січня  липня 2017 року ошукала 18 харків'ян. Жертвами ставали переважно жінки.
За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, троє шахраїв були раніше судимі за корисливі злочини, а двоє на момент шахрайства перебували за ґратами, повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Саме останні чоловіки  31 та 36 років, телефонували на випадкові міські номери, які знаходили у довіднику з інтернету.

Далі, представившись правоохоронцями, повідомляли, що син, або онук, або чоловік, або навіть хрещеник, скоїв жахливу ДТП, чи затриманий за хуліганство. А щоб родич не опинився за ґратами, злочинці просили у свого співрозмовника гроші  від 5 тис. грн. до кількох тисяч доларів США.
Всього зловмисники виманили у довірливих харків'ян майже півмільйона гривень.

Після цього до справи долучались інші зловмисники  38, 44 та 55 років, які приїжджали на обумовлене місце. Один з них особисто забирав гроші. Одного разу жінка, яка намагалася «врятувати сина від тюрми», не мала необхідної суми готівкою, тому віддала псевоправоохоронцям банківську картку, повідомивши пін-код. На її рахунку було 27 тис. грн. Також ошукані жінки інколи перераховували кошти на мобільні рахунки шахраїв.

Крім того, поліцейські втановили, що одного разу злочинці попросили свою жертву покласти гроші у сміттєвий контейнер, біля одного із під'їздів будинку на Московському проспекті.

Читайте також: Новий випадок кору зафіксовано на Харківщині
 
Прокуратура області передала до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190 КК України.

Олександр Ушаков