Побиття у відділенні поліції Харкова: прокуратура розпочала слідство. Оновлено

Фото: Українські Новини Фото: Українські Новини
Розслідування розпочато за фактом перевищення влади поліцейськими у відділенні на станції Харків-Пасажирський.

За інформацією прокуратури Харківської області, наразі йде розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством та образою (ч. 2 ст. 365 КК України).

Встановлено, що 7 липня у приміщенні відділення поліції на станції Харків-Пасажирський троє поліцейських Холодногірського відділу поліції ГУНП в області — старші сержанти та капрал сектора патрульної поліції — застосовували неправомірні заходи фізичного впливу до невідомого громадянина. Відповідний відеозапис було розміщено у соціальній мережі Facebook.

Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи, а також — особа потерпілого та особа, що зробила цей відеозапис.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Оновлено: 

Харківських поліцейських, які перевищили свої службові повноваження, звільнено з лав поліції. Відповідний наказ 9 липня підписав начальник ГУНП в Харківській області генерал поліції третього рангу Олег Бех. Про це повідомляє прес-служба поліції Харківщини. 

Відповідно до наказу ГУНП в Харківській області, двох старших сержантів та капрала сектору патрульної поліції відділення поліції на станції Харків-Пасажирський Холодногірського відділу поліції міста Харкова притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення з лав Національної поліції України. Командир взводу – їх безпосередній керівник — попереджений про неповну посадову відповідність. Т.в.о. начальника Холодногорського відділу поліції суворо попереджений про необхідність дотримання підпорядкованим особовим складом службової дисципліни та прав і свобод громадян. 

Микола Мельник