Подружжя вбило пенсіонерку і обікрало понад 70 квартир на Харківщині

http://news.yellow-page.com.ua/ http://news.yellow-page.com.ua/
Слідчі довели провину зловмисників у вчиненні більше 70 крадіжок на території Лозової.

В жовтні 2013 року до чергової частини Лозівського міськвідділу міліції зателефонувала 49–річна місцева мешканка. Жінка розповіла, що вдень вона прийшла провідати свою матір та знайшла її мертвою.

У ході огляду місця події було встановлено, що тіло жінки лежало на підлозі в кімнаті, на її обличчі експерти виявили чисельні крововиливи. Як з’ясували слідчі, з домоволодіння зникли телевізор, акустична система, бензопила, мобільний телефон та копилка з грошима й медалями.

За вказаним фактом було відкрито кримінальне провадження за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство скоєне з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України.

Після розслідування обставин справи у поле зору працівників міліції потрапили раніше засуджений 37-річний лозівчанин та його 32-річна дружина. Після проведення санкціонованого огляду їх будинку, сумніви у причетності підозрюваних до вчинення вбивства одразу зникли - правоохоронці зібрали ряд незаперечних доказів вини сімейної пари.

Слідчі оголосили їм про підозру у скоєнні злочину, передбаченого п.6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство скоєне з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Чоловікові та його дружині загрожує ув’язнення на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

- Під час досудового розслідування з’ясувалося, що на рахунку зловмисників не один кримінальний подвиг, - розповів заступник начальника ГУМВС України в Харківській області – начальник кримінальної міліції полковник міліції Ігор Сенчук. -Працівники міліції довели причетність підозрюваного до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. На початку цього року зловмисник жорстко побив охоронника приватного складу лише за те, що той зробив йому зауваження за брутальну поведінку. На даний час стан його здоров’я задовільний, але й досі один раз на місяць потерпілому доводиться відвідувати лікаря.

Окрім цього, у ході проведення досудового слідства доведено провину подружжя у скоєнні 76 крадіжок з квартир, приватних домоволодінь та магазинів. Перед тим, як чоловік проникав до чужих осель, його дружина під виглядом соціального робітника відвідували помешкання потенціальних жертв та потім в деталях розповідала, що можна поцупити. В основному, це були гроші, золоті вироби, електроприлади та інші цінні речі.

Під час обшуку в домоволодінні підозрюваних працівники міліції вилучили 22 мобільних телефони, комп’ютерну та аудіо відеотехніку, ікони, відмички, ключі, «фомки» та інші знаряддя злочинів.
Наразі слідство за вищевказаними фактами триває, затриманий перевіряється на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень.

Автор: Администратор сайта