Покалічені трупи двох таксистів знайдені у лісі під Харковом (ФОТО)

фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл. фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл.
13 липня в очереті поблизу одного із сіл Балаклійщини було виявлено тіло чоловіка з чисельними ножовими пораненнями. Майже через місяць, 10 серпня було знайдено понівечене тіло ще одного чоловіка.

Обидві жертви працювали таксистами. У одного з них залишилось двоє маленьких дітей.

Працівники Управління карного розшуку разом із оперативниками балаклійської міліції затримали підозрюваних та відтворили картину цих злочинів.

- Затримані та доставлені до районної міліції четверо підозрюваних осіб, - розповідає начальник ГУМВС України в Харківській області полковник міліції Анатолій Дмитрієв. - Ними виявилися раніше судимі 28-річний, 29-річний, 33-річний та неповнолітній 17-річний мешканці Балаклійського району. Під тиском незаперечливих доказів вони зізнались у скоєному і розповіли як саме вчиняли жорстокі вбивства.


Чоловіки хотіли викрасти авто. Найпростішим їм здався спосіб угнати автівку у таксиста. За попередньою домовленістю вони викликали таксі і, назвавши вигадану адресу, сідали до автомобіля. Коли виїжджали за населений пункт, просили таксиста, аби той зупинив автомобіль, після чого наносили удари ножем. Не зважаючи на поранення, водіям вдавалось втекти, однак зловмисники наздоганяли їх в лісопосадці та жорстоко добивали.

Після скоєння першого вбивства, злодії ще якийсь час катались на автівці вбитого 31-річного водія, а щоб остаточно позбутися слідів злочину, спалили пізніше машину в лісосмузі на території району. Під час другого вбивства злодії намагались втекти на автомобілі таксиста, однак не змогли його завести.

Наразі слідчі Балаклійського райвідділу інкримінують зловмисникам правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення. Крім цього, розпочато кримінальне провадження і за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, передбачене ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.

Автор: Администратор сайта