Через низку злочинів на Харківщині вводять поліцейське відпрацювання

Фото:npu.gov.ua Фото:npu.gov.ua
Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час наради 22 січня в Головному управлінні поліції в Харківській області.

Зроблять це задля стабілізації криміногенної ситуації в Харківській області.

—  Ціла низка злочинів на території Харківщини, які ми спостерігаємо останнім часом, говорить про те, що нам треба відповідним чином реагувати. Починаючи від роботи дільничних інспекторів, працівників Національної поліції, СБУ, — заявив Арсен Аваков.

Він додав, що правоохоронці разом із місцевою владою мають докласти максимальних зусиль для стабілізації ситуації в Харківській області.

За даними заступника голови Національної поліції В’ячеслава Аброськіна, профілактичні заходи з відпрацювання Харківського регіону проводитимуть у період з 21 по 31 січня цього року.

Як пояснив правоохоронець, під профілактичними заходами мається на увазі:

  • виявлення фактів незаконного обігу зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв,
  • викриття та знешкодження незаконних каналів надходження та транзиту наркотичних речовин на територію області,
  • протидія кіберзлочинності,
  • ліквідація організованих груп та злочинних організацій,
  • а також збільшення присутності поліції на вулицях Харківщини за рахунок залучення додаткових сил та засобів, збільшення кількості нарядів.

Він також додав, що для відпрацювання в Харківській області вже залучено додаткові сили та засоби поліції, у тому числі за рахунок поліцейських міжрегіональних підрозділів, розгорнуто додаткові контрольно-пропускні пункти, маршрути та пости, а також залучено інші наряди згідно з типовими планами, посилено добові наряди чергових частин та слідчо-оперативних груп.

За словами В’ячеславв Аброськіна, за результатами роботи минулого року, кількість вчинених тяжких та особливо тяжких злочинів зменшилась на 5 %, у тому числі фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень — майже на 20 %, розбійних нападів — на третину. Менше вчинено окремих видів майнових злочинів, у першу чергу пограбувань — на 22 % та незаконних заволодінь транспортними засобами — майже на 20 %. Посилено результативність роботи з розкриття злочинів. Так, поліцією Харківщини розкривається 92 % скоєних убивств та тяжких тілесних ушкоджень.

Читайте також: В Україні збираються ввести в обіг нові монети

Автор: Максим Грек