Поліція показала, як затримувала банду нападників на фермерів. Фото, відео

Фото:hk.npu.gov.ua Фото:hk.npu.gov.ua
Під час затримання правопорушників у них вилучили 1,6 кг виробів із золота і три пістолети.

Харківські правоохоронці повідомили про викриття у Харкові групи осіб, причетних до серії розбійних нападів. Як ідеться у повідомленні ГУ НПУ, 24 січня в рамках відпрацювання території Харківської області під час проведення поліцейської спецоперації була затримана група зловмисників, уродженців Азербайджану, віком від 25 до 45 років. Правоохоронці вилучили у них 1,6 кг виробів із золота, три пістолети та інші речові докази. 



Як повідомили у ГУ НПУ, група причетна до, як мінімум, двох важких злочинів. Улітку минулого року у Золочівському районі Харківщини невідомі особи вчинили розбійний напад на родину фермера. Посеред ночі озброєні злодії увірвалися до помешкання пенсіонера, побили його та під тортурами змусили віддати всі заощадження. Працюючи над розкриттям цього тяжкого злочину, оперативники карного розшуку й вийшли на затриману банду, причетну до його вчинення. Крім того, харківські оперативники ще з’ясували, що чоловіки восени минулого року скоїли аналогічний зухвалий розбій на фермера у Валківському районі, а 19 січня — озброєний напад на ювелірний магазин у Кривому Розі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо затримання групи даних осіб в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, оголошення їм про підозру у скоєнні злочинів та обрання міри запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення строком до 12 років із конфіскацією майна.

Затримані також перевіряються на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів на територіях Харківської та Дніпропетровської областей.

 Зловмисників затримали під час профілактичного відпрацювання території Харківської області. Поліцейська спецоперація здійснювалася силами оперативників Департаменту карного розшуку Нацполіції України, Управління карного розшуку ГУНП у Харківській області, дніпропетровськими поліцейськими та спецпризначенцями харківського «КОРД».

Читайте також: На Харківщині стягнули 185 мільйонів гривень аліментів