Понад півдоби вогнеборці гасили пожежу в харківському виші

Фото: Інна Можейко Фото: Інна Можейко
Пожежі, яка сталася в будівлі навчального корпусу № 4 Української інженерно-педагогічної академії, було присвоєно підвищений рівень складності.

2 серпня близько 15 години дня до чергової частини Головного управління ДСНС України у Харківській області надійшло повідомлення про пожежу у двоповерховій будівлі навчального корпусу № 4 УІПА. Керівник гасіння пожежі оголосив підвищений номер складності — загальна площа пожежі складала близько 1300 квадратних метрів.

Було прийнято рішення про залучення додаткових сил та засобів ДСНС. Загалом до місця пожежі були направлені підрозділи ДСНС у кількості 25-х відділень на автоцистернах, 4 автодрабини, 4 аварійно-рятувальні автомобілі, а також інша спецтехніка. На пожежі працювало понад 150 чоловік особового складу ДСНС.
О 18:00 пожежу було локалізовано, а о 07:05 3 серпня пожежу повністю ліквідовано. Причина виникнення пожежі та сума збитків наразі встановлюються.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Житель Первомайського району підпалив свою кохану

Андрій Соха