Понад три тисячі росіян не пропустили через кордон із Харківщиною

http://vecherniy.kharkov.ua http://vecherniy.kharkov.ua
Така кількість підозрілих сусідів намагалася перетнути кордон за два останні тижні.

Сьогодні на прес-конференції голова ХОДА Ігор Балута спростував інформацію про те, що мешканці Кегичівського та Зміївського району покидають свої домівки і переїжджають до Рівненської області, оскільки бояться введення російських військ. Інформація про те, що люди продають своє майно або віддають на поруки родичам, а самі освоюють нові території з’явилася в Інтернет-виданнях 18 березня.

Губернатор запевнив, що кордони з Росією надійно захищені, кількість прикордонників збільшили утричі.

- Всі необхідні міри по прикриттю державного кордону Харківська область виконала вчасно. Проблем із утриманням техніки не було. Міністерство оборони до нашої області ніяких претензій не має, - зазначив Ігор Балута.

Як розповів заступник голови ХОДА Василь Хома, на території прикордонних районів РФ справді проходила антитерористична операція “Вихор-Антитерор”.

- Нами були виконані дзеркально адекватні заходи щодо концентрації збройних сил здовж кордону Харківської області, яка складає 315,5 км. Посилили прикордонні наряди. Як виявилося, в районах і прикордонних населених пунктах була проведена робота по створенню громадських формувань для охорони державного кордону. На сьогодні кордон прикритий щільно, як ніколи, - запевнив Василь Хома.

За його словами, протягом останніх двох тижнів до України не пустили понад 3,5 тис громадян Росії. Ці люди хотіли провезти на територію України військову форму, деталі від зброї тощо.

На сьогодні, всі пункти пропуску працюють у штатному режимі.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта