Порностудію, яка продавала відео за кордон, накрили у Харкові (ФОТО)

Фото ГУ МВС України у Харківській області Фото ГУ МВС України у Харківській області
За хвилину відео ділки брали від 1,5 до 4 доларів.

Бізнес із присмаком полунички налагодив заповзятливий 33-річний харків’янин. Через Всесвітню мережу він надавав клієнтам з різних країн можливість за гроші подивитися на жіночі принади. За весь час існування кримінального бізнесу чоловік збагатився майже на мільйон гривень.

На слід зловмисника вийшли працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Харківській області. Під час моніторингу інтернет-сайтів ними була виявлена організація, яка займалася підбором дівчат для подальшого їх залучення до надання сексуальних послуг.

– Під час перевірки інформації оперативники встановили, що організатор особисто під приводом проведення кастингів відбирав потрібних дівчат, – розповів заступник начальника ГУМВС України в Харківській області – начальник кримінальної міліції полковник міліції Ігор Сенчук. – У 2012 році він зняв у Харкові три квартири, де розмістив комп’ютери з веб-камерами для запису «гарячого» відео. Квартири чоловік міняв раз на місяць, щоб уникнути покарання та заплутати правоохоронців.

Основний фігурант справи відкрив рахунки у різних закордонних банках, куди надходили кошти від клієнтів за отримані через Інтернет сексуальні послуги.

В ході слідства було встановлено, що обслуговували усіх бажаючих 15 дівчат. Вони повинні були працювати не менше 70 годин на місяць, їх оплата в середньому сягала 30 відсотків від отриманого прибутку. Вартість самого відео складала від 1,5 до 4 доларів за хвилину в залежності від країни, звідки надходило замовлення. Ймовірна сума, яку отримали організатори за свій бізнес, близько 100 тис.дол.

Працівниками УБК спільно з слідчим управлінням Головного управління були проведені обшуки виявлених квартир, звідки вилучено комп’ютерне обладнання, веб-камери, накопичувачі інформації, фототехніка, сексуальні іграшки, які застосовувались при виготовленні порнографічної відеопродукції, кредитні картки.

На теперішній час призначено 13 комп'ютерно-технічних та 3 фоноскопічні експертизи.
Наразі встановлюються особи усіх дівчат, які працювали раніше у підпільних веб-студіях, та місце розташування банків, на рахунок яких надходили гроші від любителів порно-продукції.

Інформація про вказані факти зареєстрована у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з відповідною конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

Автор: Администратор сайта