Повний гуртожиток людей дружина продала чоловікові

http://don-news.net/ http://don-news.net/
У гуртожитку, що у Дергачівському районі, проживають 53 мешканців, яких намагаються виселити з їхніх осель.

Гуртожиток був приватизований усупереч нормам чинного законодавства України, а тому підлягає примусовій передачі у власність територіальної громади міста Дергачі.

У зв’язку з цим за позовом мешканців гуртожитку про визнання договору купівлі-продажу недійсним відкрито провадження Дергачівським районним судом Харківської області. Прокуратура району бере участь у розгляді зазначеного провадження.

Довідка. Цей будинок ще у 80-ті роки минулого століття був заселений працівниками тресту «Харківагробуд» ПМК № 5, повідомили у прес-службі облпрокуратури.

На початку 90-х років постановою Кабінету Міністрів України № 577 власність підприємства була віднесена до переліку загальнодержавного майна, що передається до комунальної власності Харківської області.

Замість цього, рішенням виконавчого комітету Дергачівської міської ради у 1996 році вказане приміщення передали у власність товариства з обмеженою відповідальністю. 18 червня 2009 року право власності як на нежитлове приміщення підтвердив господарський суд Харківської області.

У листопаді 2010 року директорка ТОВ продала гуртожиток своєму чоловіку. Угода була укладена всупереч чинного мораторію на заборону відчуження гуртожитків (Закон України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків»).

Окрім того, при укладенні договору купівлі-продажу порушено житлові права неповнолітніх. На той час у гуртожитку їх мешкало семеро. Зараз усі вони можуть залишитися без житла.

З’ясовуючи усі обставини справи, прокуратура дійшла висновку, що в основу прийнятих судових рішень лягли злочинні дії кількох осіб. У зв’язку з цим розпочато кримінальні провадження.

Зокрема, за фактом заволодіння гуртожитком обманним шляхом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані про кримінальне правопорушення за ч.1 ст.190 КК України (шахрайство).

Крім того, стосовно посадових осіб місцевого БТІ проводиться досудове слідство за фактом надання завідомо неправдивої довідки, відповідно до якої приміщення гуртожитку є нежитловим (ст. 366 КК України - службове підроблення). Це призвело до винесення Господарським судом Харківської області рішення про встановлення права власності на нібито нежитлове приміщення за ТОВ.

Автор: Администратор сайта