Пожежа на полігоні відходів: рятувальники ліквідують осередки загоряння. Фото

Фото: ДСНС Фото: ДСНС
Подія сталася 3 травня, о 02:04, у селищі Рогань, Харківського району, на території ТОВ «Сміттєпереробний завод».

До місця пожежі були направлені сили і засоби ДСНС 7-ми оперативних пожежно-рятувальних відділень на автоцистернах у складі 23 рятувальників. На момент їх прибуття вогонь встиг поширитися на площу 600 кв. м та у глибину до 3 м.

За інформацією прес-служби ДСНС, гасити пожежу складно, адже під час горіння твердих відходів вогонь швидко поширюється всередині сміттєвого масиву і по його поверхні, при цьому горіння сміття супроводжується великою кількістю токсичного диму та, як наслідок, задимленням значної території навколо.

Загальна площа даного полігона складає приблизно 21,2 га, а глибина – 15 м.

Фото: ДСНС

На гасіння пожежі рятувальники подали 4 пожежні стволи. В роботі з гасіння вогню рятувальникам допомагали члени добровільної пожежної команди зі своєю автоцистерною та робітники сміттєпереробного заводу з інженерною технікою, котра налічувала 2 екскаватори, 5 самоскидів і 3 бульдозери.

О 06:40 спільними зусиллями вдалося локалізувати пожежу. Наразі ситуація контрольована, проводиться ліквідація поодиноких осередків тління. Відкритого горіння не спостерігається. Інженерною технікою проводиться рекультивація сміття та його проливання водою. Жертв та постраждалих немає.

Микола Мельник

Теги: