Прибутковий харківський завод зробив себе банкрутом

фото прес-служби ДПС у Харківській області фото прес-служби ДПС у Харківській області
Податківці Харкова вивели на чисту воду чергового фіктивного банкрута.

На цей раз до штучного банкрутства ділки довели один із харківських заводів, основною діяльністю якого є виробництво апаратури для приймання, запису та відтворення звуку і зображення, повідомили у прес-службі ДПС у Харківській області.

Зібрані матеріали стосовно посадових осіб цього підприємства стали підставою для проведення ретельної документальної ревізії. Під час перевірки були виявлені недостовірні відомості про майно у фінансовій звітності, штучне збільшення розміру дебіторської та кредиторської заборгованостей, наявність у підприємства штрафів, пені, неустойки, визнаних у судовому порядку за невиконання умов договорів, факти реалізації спецпродукції, телефонії, систем регулювання турбоустановки за цінами, нижчими за їх фактичну собівартість, та отримання при цьому збитків у розмірі понад 12 млн. грн., безпідставне віднесення до витрат на виробництво придбання програмного забезпечення та конструкторської документації до неї вартістю близько 6 млн. грн.

За матеріалами перевірок у лютому поточного року зареєстроване кримінальне провадження за ст.219 КК України (доведення до банкрутства). Горе-підприємцю загрожує  обмеження волі на термін до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
На сьогоднішній день слідчі дії продовжуються.

Автор: Администратор сайта