Причетним до отруєння бджіл в Ізюмському районі загрожує кримінальне покарання

Фото:actions.sumofus.org Фото:actions.sumofus.org
6 червня жителі двох сіл району почали бити на сполох через загибель комах.

До Ізюмського відділу поліції надійшло вісім повідомлень від жителів сіл Водорізівка та Миколаївка щодо отруєння комах. 

Як повідомило місцеве видання «Обрії Ізюмщини», власники вуликів припускають, що втратили комах через роботу сільгоспвиробників, які обробляють поля дуже сильними ядохімікатами. За їх даними, офіційних повідомлень про обробку полів у місцевій пресі не було.

— Уже після того, як сталась загибель бджіл, в редакцію газети принесли оголошення про хімічну обробку посівів сільськогосподарських культур препаратом КАС-28, мікродобривами «Оракул», «Бор», «Цинк», строк дії яких одна доба, — написав редактор газети Костянтин Григоренко. 

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України у Харківській області, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група відділу поліції.

Як результат, слідчий відкрив кримінальне провадження за ст. 251 (порушення ветеринарних правил) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Наразі поліція проводить першочергові слідчі дії та вирішує питання про проведення відповідних експертиз.

Читайте також: У Харкові на захист стрілка, підозрюваного в нападі на журналіста, стали активісти «ініціативних груп» ринку «Барабашово»

Виборча контрольна від Тамари Слободенко – вікторина