Протитанкові гранати викинули на смітник під Харковом

http://gallery.supersky.ua/ http://gallery.supersky.ua/
22 серпня піротехнічна група проводила розмінування та ліквідацію застарілих боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни в Ізюмському та Балаклійському районах області.

Найбільшу кількість вибухонебезпечних предметів знайшли у лісосмузі на автошляху селища Савинці до села Веселе Балаклійського району місцеві мешканці. Вони випадково наштовхнулись на велику купу залізних предметів, що лежали просто неба. Поруч були видні сліди від розкопок.

Під час обстеження прилеглої території за допомогою металошукача піротехніки виявили боєприпаси і під землею. Всього у цьому місці було виявлено та знешкоджено 92 артилерійських снаряди діаметром 45 мм, 12 снарядів діаметром 76 мм та 9 мінометних мін діаметром 50 мм. Окрім того ще одну мінометну міну піротехніки знешкодили неподалік села Петрівське цього з району.

В Ізюмському районі на окраїні лісу, що за 5 км від селища Червоний Оскіл місцеві мешканці виявили 37 одиниць мінометних мін діаметром 50 мм та 3 ручні протитанкові гранати. Вони були кимось викинуті просто на смітник.

Всі боєприпаси були знешкоджені на спеціальних майданчиках шляхом підриву. Постраждалих немає.

Автор: Администратор сайта