П'яниці забили до смерті старого діда та сховали тіло у лісі

http://omvesti.ru/ http://omvesti.ru/
На Харківщини двоє чоловіків забили пенсіонера, який став свідком крадіжки.

Днями у Дергачівському районному суді слухалася справа по обвинуваченню двох місцевих мешканців, які скоїли крадіжку та жорстоке вбивство літнього чоловіка. Так, минулої осені до Дергачівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від господаря однієї з крамниць селища Руська Лозова. Чоловік поскаржився, що вночі невідомі викрали з підсобного приміщення горілку, харчі та цигарки на суму 2700 грн. Опитавши свідків, правоохоронці дізналися, що ввечері двоє чоловіків посеред вулиці розпивали алкогольні напої. Ними виявилися раніше судимий 45 річний громадянин та його 20 річний знайомий, обидва непрацюючі. Люди бачили, як чоловіки напідпитку сперечалися з пенсіонером. Той зробив їм зауваження і прохав відійти подалі від свого помешкання, так як компаньйони голосним гомоном заважали старому відпочивати.

З ранку його рідних хвилювало те, що дідуся не було вдома, він зник з оселі нікого не повідомивши. Пізніше правоохоронці знайшли тіло пенсіонера у лісопосадці поблизу магазину. Самі підозрювані зізналися, коли під час посиденьок у них закінчилася випивка і гроші, вони вирішили вкрасти товар у вже зачиненому магазині. Щоб дістатися до підсобного приміщення злочинці озброїлися великим металевим молотком та ломакою. Пробираючись до приміщення магазину, крадії почули голос вже знайомого пенсіонера, який вдруге втручався в їх особисті справи. Старий закликав припинити хуліганські дії та погрожував викликати працівників міліції. Щоб дідусь не заважав та не погрожував, злочинці вирішили назавжди позбавитися його. Поплічники здійснили над ним жорстоку розправу, забили молотком до смерті. Бездиханне тіло сховали неподалік у лісосмузі. Після того довели справу до завершення, взявши додому викрадений товар , продовжили застілля. В ранці, коли правоохоронці опитували підозрюваних, вони у всьому скоєному винили не себе а оковиту, яка підштовхнула їх до злочину.

По факту слідчими Дергачівського РВ було відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та ч.9 ст. 115 (умисне вбивство з метою приховати інший злочин або полегшити його вчинення). Провину підсудних під час слухання справи було повністю доведено. Суд присудив 10 років позбавлення волі кожному злочинцеві.

Автор: Администратор сайта