Раллі Пекін - Париж прямує у Харків з втратами. Троє загинули у ДТП

http://www.gazeta.ru http://www.gazeta.ru
Учасниця ралі ретроавтомобілів Пекін - Париж, яке незабаром прибуде у Харків, англійка Емма Уілкінсон загинула в ДТП у Тюменській області.

Крім неї жертвами лобового зіткнення ретропікапа Chevrolet З 10 і Volkswagen Polo стали водій німецької іномарки і немовля. 

За даними УМВС по Тюменській області, аварія сталася в середу в 13.40 за місцевим часом на 212-му кілометрі федеральної траси Тюмень - Омськ.

Автомобіль Volkswagen Polo з номерами Ханти-Мансійського автономного округу виїхав на зустрічну смугу і лоб у лоб зіткнувся з учасницею ралі ретроавтомобілів Пекін - Париж-2013 Еммою Уілкінсон. Вона перебувала за кермом пікапа Chevrolet З жовтня 1970 випуску.

У ДТП загинули три людини. Крім 46-річної англійської спортсменки жертвами катастрофи стали 32-річний водій Polo, прописаний в Курганській області, і його тримісячний син. Дружина загиблого, 29-річна мешканка Грозного, з важкими травмами госпіталізована до реанімації найближчого селища Голишманово. Ще один чоловік, що знаходився в пікапі поруч із загиблою англійкою, практично не постраждав.

Поліцейські вже з'ясували, що загибле немовля перевозили з грубими порушеннями елементарних правил безпеки - без спеціального дитячого крісла, на руках своєї матері. Крім того, ні сама жінка, ні водій не були пристебнуті ременями безпеки.

Машинi 11 червня ввечері виїхала з Сургута, швидше за все, водій їхав без відпочинку », - повідомили в ГИБДД Тюменської області.

Само зіткнення сталося на абсолютно прямій ділянці двосмугової траси з якісним асфальтом. Картина аварію, що відбулася, свідчить про те, що шансів вижити у її учасників було небагато. Від потужного удару машини розлетілися по різних сторонах шосе. У пікапа відірвало вантажну платформу разом з бортами. Удар прийшовся в ліву передню частину автомобіля, якраз туди, де сиділа Уілкінсон. Polo постраждав не менше - передня половина автомобіля розбита до невпізнання. Однак ушкоджень набагато менше, і, якби дитина перевозився в спеціальному кріслі, у нього були б всі шанси залишитися в живих.

Через загибель Уілкінсон оргкомітет перегонів прийняв рішення в четвер не проводити змагання, і учасники ралі виїхали з Тюмені в Єкатеринбург на мінімальній швидкості.

Координатор техпідтримки учасників ралі Сергій Поспєлов розповів ИТАР-ТАСС, що у зв'язку з трагедією стан у багатьох екіпажів пригнічений. «Щоб уникнути ще однієї трагедії на дорозі оргкомітет прийняв рішення скасувати сьогодні змагальний день», - додав він.

За словами Поспєлова, учасники перегонів після того, що сталося перебувають у стані шоку. «Відбулася безглузда випадковість, - повідомив він. - У пам’ять про жертв цієї ДТП учасники ралі прикріпили на свої автомобілі чорні стрічки».

Джерело: Gazeta.ru
Автор: Администратор сайта