Росія не пропустила через кордон 40 вантажівок з Харківщини (ОНОВЛЕНО)

http://www.newsbalt.ru/ http://www.newsbalt.ru/
Російські прикордонники 20 березня на українсько-російському кордоні в Харківській області не пропускали вантажівки з товарами українського виробництва.

"20 березня близько 00:00 контролюючими органами РФ в пунктах пропуску для автомобільного сполучення "Гоптівка", "Плетенівка", "Чугунівка", "Піски" було припинено оформлення транспортних засобів української реєстрації з вантажем вітчизняного виробництва", - йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби, пише РБК-Україна.

Сьогодні об 11:30, як наголошується, пропуск вантажівок з українськими товарами через українсько-російський кордон відновився.

"В даний час в пункт пропуску "Гоптівка" були повернуті з Росії 40 вантажних автомобілів. Крім того, на ранок у пунктах пропуску зазначалося накопичення понад 130 вантажівок, які чекали на оформлення і пропуск через кордон", - додали в прес-службі.

За інформацією ЛігиБізнесІнформ, вчора, 19 березня , опівночі за російським часом (о 22:00 за українським часом) Росія повністю закрила свої кордони для української продукції. Про це повідомили учасники ринку. За словами представників українських транспортних компаній , машини з українською продукцією не пропускають на всіх митних пунктах РФ. При цьому будь-яких пояснень перевізникам не надають.

- Машини просто повертають на територію України , навіть не проводять жодних оглядів, - кажуть експортери. - Працівник митниці свої дії ніяк не аргументують , ніяких документів не надають.

У результаті на нейтральній території між Україною та Росією утворився транспортний колапс: черга з фур вже вимірюється кілометрами.

За останньою інформацією, Російська митна служба пообіді таки почала пропускати через кордон фури з українськими товарами, пише Укрінформ.

- Приблизно 40 фур стояли у пункті пропуску "Гоптівка". На інших пунктах пропуску теж було скупчення машин. З нашого боку відбувалося оформлення, але росіяни завертали їх. Проте зараз фури пішли, росіяни почала оформлювати, - сказав помічник начальника Східного регіонального управління ДПСУ з питань взаємодії із ЗМІ Мирон Сидор.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта