Розробників низки порносайтів затримали у Харкові

http://appleinsider.ru http://appleinsider.ru
На території Харкова діяла організована злочинна група у складі 10 осіб.

За даними МВС України, зловмисники впродовж тривалого часу займалися виготовленням і збутом продукції порнографічного характеру.

Оперативники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю встановили, що організатором угруповання є житель Харкова. Для того, щоб безперешкодно займатися протиправною діяльністю, він зареєстрував приватну фірму, яка офіційно надавала послуги по створенню та обслуговування веб-сайтів. Організатор також орендував офісне приміщення в одному з найбільших бізнес-центрів Харкова. Однак під виглядом легальної підприємницької діяльності з дизайну та програмування веб-сайтів 10 членів ОЗГ займалися розробкою і технічною підтримкою декількох великих порнографічних веб-порталів. На одному з подібних ресурсів було зареєстровано понад 14 тисяч порномоделей, а сайт щодня відвідувало понад 10 тисяч користувачів мережі Інтернет.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що починаючи з 2012 року, зловмисники були причетні до розробки більш 80 великих порнографічних веб-порталів. Кожен з них має близько 7 тисяч унікальних відвідувачів на добу. Учасники групи створювали також версії сайтів для мобільних телефонів і планшетних комп'ютерів. Вартість розробки одного сайту коливалася в залежності від його складності і становила від 1,5 до 3 тисяч доларів США. Оплата послуг здійснювалася через системи онлайн-платежів.

В рамках кримінального провадження було проведено кілька обшуків в офісному приміщенні та за місцем проживання зловмисників. При їх проведенні вдалося затримати правопорушників безпосередньо під час розробки одного з порнопроектов. В офісі фірми оперативники вилучили більше десятка одиниць комп'ютерної техніки, яка використовувалася для створення і тестування веб-сайтів, електронні носії інформації та документацію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Автор: Администратор сайта