СБУ затримала харківського вимагача грошей з іноземців

Фото: facebook.com/VladislavAbdula Фото: facebook.com/VladislavAbdula
Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичному одержанні хабарів військовослужбовця Харківського прикордонного загону.

Як повідомляє прес-служба СБУ, встановлено, що військовий відділ прикордонної служби разом із колегами налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від іноземних громадян за порушення міграційного законодавства.

За винагороду у розмірі п`ять тисяч гривень зловмисник обіцяв мігрантам, які перевищи
ли терміни перебування в Україні, не застосовувати до них заходи відповідного законодавчого реагування.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України прикордоннику оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Під час подальших санкціонованих слідчих дій у службових приміщеннях відділу прикордонної служби та за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили грошові кошти та інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність. 

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших задіяних в оборудці осіб.
Операція з викриття зловмисника проводилася спільно зі слідчими ДБР за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Держприкордонслужби та під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону.

Читайте також: Розшук вбивці у Харкові — поліція оприлюднила подробиці злочину