Сфабрикував справу та привласнив кошти: у Харкові судитимуть екс-поліцейського

Фото: Mediasat Фото: Mediasat
Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-слідчого одного з районних відділень поліції в області.

За словами в. о. начальника управління прокуратури області Євгеня Шпака, 31-річного чоловіка підозрюють у вимаганні з використанням службового становища, поєднаному з обмеженням прав і свобод потерпілого, з погрозою застосування насильства; у використанні завідомо неправдивого документа та службовому підробленні.

Слідством уже встановлено, що влітку 2015 року обвинувачений, який на той момент працював на посаді старшого слідчого міліцейського райвідділу, дізнався, що у харківської підприємиці періодично з’являються значні суми грошей. 37-річна жінка займалася здійсненням фінансових операцій та співпрацювала з іноземцями. Правоохоронець вирішив «розжитися» за її рахунок. Для цього він «сфабрикував» стосовно неї кримінальне провадження. Екс-міліціонер зареєстрував неіснуючу насправді заяву громадянина Іспанії зі скаргою на шахрайські дії підприємиці. Потім вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Та через неправдиві відомості, внесені до клопотання, отримав у суді дозвіл на обшук помешкання потерпілої. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Під час обшуку правоохоронець погрожував власниці квартири кримінальною відповідальністю, фізичним впливом та навіть позбавленням волі й вимагав  передати йому всі наявні у неї кошти. Під тиском господиня віддала «перевертню у погонах» 30 тисяч євро. З метою прикриття незаконних дій правоохоронець склав протокол обшуку. Однак до документа вніс значно меншу суму близько 21 тисячі євро, безпідставно привласнивши залишок вилученої суми.

Викрили зловмисника після звернення потерпілої до прокуратури. Як з’ясувалося в ході слідства заявника, який нібито скаржився на шахрайство з боку підприємиці, не існує, а людина з такими даними взагалі жодного разу не в’їжджала на територію України.

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-слідчого одного з районних відділень ХМУ ГУМВС України в області. Максимальна санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Микола Мельник