Шахраї на півмільйона гривень ошукали пенсіонера в Харкові

Фото: yaizakon.com.ua Фото: yaizakon.com.ua
Черговою жертвою одної з найпоширеніших шахрайських схем в Україні «Ваш син в поліції» став 72-річний харків'янин.

О 02:35 19 вересня 72-річному жителю Новобаварського району Харкова на мобільний телефон подзвонив невідомий. Він розповів, що син чоловіка потрапив у ДТП та за непритягнення його до кримінальної відповідальності потрібні гроші.

Через декілька хвилин пенсіонер зустрівся з невідомим чоловіком біля будинку за місцем мешкання та передав йому 22 тисячі доларів США, що становить близько 540 тисяч гривень.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі. Наразі поліцейськими вживаються заходи для встановлення особи зловмисника та його затримання.

Правоохоронці нагадують, якщо ви отримали подібний дзвінок від невідомої особи, ні в якому разі не говоріть про наявність у вас грошей та не передавайте кошти невідомим особам. Не переводьте кошти на чужі рахунки, не називайте своєї адреси, куди можуть приїхати сумнівні люди, щоб забрати кошти. Нерідко шахраї телефонують саме серед ночі - пам’ятайте, що зловмисники користуються вашим розгубленим емоційним станом виключно у власних цілях.Не піддавайтесь емоціям та у жодному разі не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

Спробуйте перевірити інформацію, одразу телефонуйте тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Читайте також: Сотні аграріїв та селян протестують на Харківщині