Шахраї продавали клієнтам неіснуючі товари

21-річний мешканець селища Нова Водолага та 19-річна харків'янка з листопада 2016 року до липня 2017 року ошукували громадян через Інтернет.

Правоохоронцями було встановлено 3 епізоди злочинів. Жертвами стали мешканці з різних областей України. Вони заплатили за спортивний тренажер, гантелі та кросівки, яких так і не отримали.

«Підозрювані розміщували на одному з сайтів безкоштовних оголошень інформацію про продаж спортивних товарів. Покупцям, які телефонували, щоб придбати речі, повідомляли, що необхідно перерахувати на банківську картку 100 % вартості товару. Потім придбану річ продавець обіцяв надіслати поштою. Але товар не надсилали, гроші не повертали. На дзвінки ошуканих покупців продавці не відповідали», — розповів заступник керівника місцевої прокуратури Роман Травкін.

Первомайська місцева прокуратура передала до Нововодолазького районного суду Харківської області обвинувальний акт за фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

Наразі підозрювана дівчина перебуває у розшуку.

Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі.

Микола Мельник