Сирота втратив успадковану квартиру через імовірні дії керівництва дитбудинку. Відео

Фото:vesti.dp.ua Фото:vesti.dp.ua
У службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, підозрюється директорка одного з дитячих будинків Харкова.

Як повідомили у прокуратурі Харківської області,  посадовцю інкримінується несумлінне ставлення до своїх службових обов’язків, у результаті чого вихованець дитбудинку 1998 р. н. не зміг успадкувати однокімнатну квартиру вартістю понад півмільйона гривень.

У 2010 році бабуся заповіла своєму 12-річному онуку квартиру, розташовану у спальному районі Харкова. Оскільки матір дитини позбавили батьківських прав, а тато помер, хлопець з 2011 року виховувався в одному з дитбудинків міста.

— У 2015 році бабуся хлопчика померла. Її близька подруга відразу передала керівництву дитбудинку заповіт та документи на квартиру, яку мав успадкувати сирота. Однак протягом півтора року директор закладу, яка відповідно до закону була опікуном неповнолітньої дитини, нічого не зробила, аби хлопець успадкував житло та інше майно від бабусі. Така бездіяльність посадовця призвела до того, що квартиру сироти протиправно за підробленими документами привласнили інші люди і перепродали кілька разів, — повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов.

Наразі законний спадкоємець квартири змушений проживати у гуртожитку технікуму, де навчається. Готується позов до суду про визнання договорів продажу житла протиправними.

За клопотанням прокуратури в рамках кримінального провадження суд наклав арешт на спірну квартиру.

Прокуратура контролює хід розслідування кримінального провадження.

Читайте також: Після зіткнення з огорожею водій втік з місця аварії. Фото