Ситуація на Луганському прикордонзагоні: штурм, пожежа, сім поранених

У луганському прикордонзагоні, який з ночі штурмують терористи, поранено 7 чоловік.

Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Тим часом офіційний спікер АТО Владислав Селезньов у своєму Фейсбуці повідомив, що сили АТО прийшли на допомогу військовослужбовцям управління Луганського прикордонного загону, атакованим сьогодні вночі терористами. Авіація розсіяла терористів.   

"Протягом минулої ночі близько 200 озброєних осіб обстрілювали з автоматів і підствольних гранатометів управління Луганського прикордонного загону. Одночасно з позицій, обладнаних у вікнах багатоповерхівки, по прикордонниках прицільний вогонь вели снайпери бойовиків. У результаті серед прикордонників є поранені, їм надано медичну допомогу", - написав Селезньов.

"Прикордонники вели вогонь. Їм на допомогу силами АТО була спрямована авіація, яка виконала бойове завдання і розсіяла терористів", - додав він.

Проте Дмитро Тимчук не підтверджує інформації про авіадопомогу нашим прикордонникам від сил АТО.

"Під час штурму терористами Луганського прикордонзагону поранено 7 прикордонників. Про втрати серед бойовиків немає даних", - йдеться у повідомленні.

За словами Тимчука, терористи використовують міномети і великокаліберні кулемети. При цьому до них постійно прибуває підкріплення - на даний час загальна чисельність бойовиків сягає 500 чоловік.

Близько 00:30 у понеділок до управління Луганського прикордонзагону під'їхало близько 100 озброєних чоловік, які розосередилися по периметру загону. Перша атака із застосуванням автоматів та підствольних гранатометів почалася близько 4:00 і тривала близько 40 хвилин. Прикордонники її відбили. Передислокувавшись, нападники знову почали атакувати. Цього разу з позицій, облаштованих у вікнах багатоповерхівки, по прикордонниках вели прицільний вогонь снайпери. Друга і третя хвилі атаки були відбиті. На території загону виникли пожежі.

Автор: Администратор сайта