Скандальне закриття фотовиставки у Харкові (ФОТО)

Фотороботи Олени Шен Фотороботи Олени Шен

Виставка фотохудожниці Олени Шен закрилася зі скандалом.

Вчора фотохудожниця Олена Шен достроково забрала свої роботи з виставочного залу Харківської державної академії дизайну та мистецтв. Як розповіла авторка кореспонденту “СК”, виставка, що відкрилася 29 травня, мала тривати до 15 червня. Але через недотримання академією оговорених заздалегідь умов співпраці жінка вирішила розірвати всі стосунки з галереєю.

Так, за словами Олени Шен представники академії обіцяли, що виставка працюватиме з вівторка по суботу з 11.00 до 18.00. На ділі ж виявилося, що режим роботи “поплив”. Галерею відкривали о десятій ранку та закривали вже о четвертій. Таким чином більшість потенційних гостей, які працюють до вечора, не змогли подивитися роботи фотохудожниці через незручний розклад.

Та на цьому неприємні сюрпризи для авторки не завершилися. Виявилося, що на час роботи своєї ж власної виставки вона не має права працювати у залі. Образа ж на галерею почалася вже з того моменту, коли на церемонії відкриття Олені Шен навіть не дали права виголосити промову.

Окрім цього, виявилося, що у години роботи вистави завідувачка галереї навіть не була присутня на своєму робочому місці. Фактично фотороботи залишалися без нагляду, а отже їх могли викрасти чи зіпсувати.

- Коли я домовлялася про організацію виставки, то чітко визначила, що всі авторські права мають бути збережені, а отже ніхто не має права фотографувати мої роботи. На ділі ж виявилося, що студенти академії приходять до галереї з телефонами та фотоапаратами, і ніхто навіть не робить їм зауваження, - сказала Олена Шен. - Я не хочу, щоб мої роботи з'являлися у соціальних мережах та інтернеті у поганій якості. Навіщо я буду псувати свою репутацію.

Довідка. Фотовиставка Олени Шен “Народжені вітром” покликана розкрити тему коней та природи. Це перші на Харківщині фотороботи присвячені темі коней. Виставка складається з 35 робіт.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта