Тепло і світло у будинку на Московському вже з'явилися, на черзі - вода і газ

http://tltgorod.ru http://tltgorod.ru

Контур будинку, де стався вибух, повністю закритий.

- На сьогодні контур дому повністю закритий: закриті всі пошкоджені вікна, щитами закриті вибиті двері ліфтів. Усе, що було розгерметизовано і приводило до охолодження будинку, виправлено, - сказав перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. - Електрика подана на сходи, прокладена нова електромережа. Газ ще не проведений. Тепло подають по шести стоякам. Ще на шести стоякам ведуться роботи. Як тільки їх закінчать, тепло з'явиться у домі. Води поки що немає, адже на виході із будинку замерзла каналізація. Проте я думаю. Що і це питання до кінця дня буде вирішене.

Завтра, 19 грудня, відбудеться засідання обласної комісії із надзвичайних ситуацій, на якій будуть прийматися рішення щодо постраждалого будинку. Після цього документи на фінансування реконструкції дому будуть направлені до Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, внаслідок вибуху загинуло 4 особи (з них 2 дитини 2005 та 2011 р.н.) та постраждало 11 осіб, яких з травмами різних ступенів важкості госпіталізовано. Вибухом зруйновано міжквартирні перегородки, пошкоджені перекриття між 9, 10 та 11 поверхами, має місце втрата несучих здібностей конструкція зовнішньої стіни. Вогнем знищено та пошкоджено майно чотирьох квартир.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта