У багатодітної пари харків'ян відсудили дітей

http://www.maxsor.ru/ http://www.maxsor.ru/
Обох батьків позбавили батьківських прав та змусили платити аліменти.

Прокуратура Дзержинського району Харкова захистила в суді інтереси трьох дітей, батьки яких ведуть асоціальне життя.

Як повідомила ювенальний прокурор Дзержинського району Харкова Аліна Грінченко,  на початку грудня прокуратура вступила у справу за позовом служби у справах дітей Харківської міської ради про позбавлення батьківських прав матері та батька трьох дівчат 9, 7 років та 1 рік.
- В сім’ї діти не отримували належного догляду. Через пияцтво батьків дівчата перебували в антисанітарних умовах, часто залишалися без харчування та сезонного одягу, не могли систематично відвідувати школу. Тому, хоча сімейне виховання залишається пріоритетним в державі, в даному випадку найкращим виходом для дітей було забрати їх із сім’ї, - зазначила прокурор.

За її словами, молодшу доньку батьки намагались залишити у пологовому будинку. Потім забрали, але за місяць через загрозу життю новонародженої втрутились працівники органу опіки та піклування і влаштували дівчинку до обласного будинку дитини.  Дві її старші сестри неодноразово доставлялись до притулку неповнолітніх.

Відтепер за рішенням суду на вимогу прокурора вихованням двох старших дівчаток займатиметься їх дідусь, а молодшої сестри - органи опіки і піклування. З обох батьків будуть стягуватися аліменти на утримання дітей.

Автор: Администратор сайта