У Барвінківському районі загорілися зерносклади. Фото

Фото: kharkiv.dsns.gov.ua Фото: kharkiv.dsns.gov.ua
Пожежа виникла у селі Гаврилівка 21 жовтня о 00:47 на території приватного сільськогосподарського підприємства, яке займалось зберіганням сільськогосподарської продукції.

За повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області, пожежа виникла у складській будівлі з насінням соняшнику та швидко перекинулась на сусідній склад із зерном пшениці.

Першими у бій із вогнем вступили учасники добровільної пожежної команди підприємства на своїй автоцистерні. Невдовзі на місце прибули рятувальники пожежно-рятувальної частини ДСНС з Барвінкового. На той час дві складські будівлі вже горіли повністю на площі 800 кв. м та існувала загроза розповсюдження вогню на сусідні приміщення.

«Складності в пожежогасінні додавало велике горюче навантаження всередині складів. В одному з них зберігалось 1795 т соняшнику, в іншому – 1679 т пшениці», йдеться у повідомленні надзвичайників.  

Рятувальникам довелося викликати додаткові сили та засоби. Залучено було ще два пожежні підрозділи з Лозової та селища Близнюки, а також пожежний потяг із Слов’янська. В осередок горіння та на захист сусідніх складів було подано 5 пожежних стволів.

О 02:20 пожежу вдалось локалізувати та відвести загрозу розповсюдженню полум’я на розташовані поруч склади. Повна ліквідація відбулась о 20:30. 

Причина пожежі та розмір завданих збитків установлюються. За фактом пожежі на складах агропідприємства на Харківщині відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Літня жінка впала в глибоку яму в селищі під Харковом. Фото