У будинку під Харковом прогримів вибух

Фото: Укрінформ Фото: Укрінформ
Подія трапилася 29 жовтня в місті Куп'янськ Харківської області

Про це повідомив Віталій Слива на своїй сторінці в Facebook.

«Завдяки злагодженій роботі співробітників швидкої допомоги, постраждалі під час вибуху, в украй важкому стані, в найкоротший термін доставлені до Куп'янської міської лікарні» — повідомив користувач Віталій Слива.

Як повідомив керівник прес-служби ГУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін, 29 жовтня о 14.48 до місцевих рятувальників надійшло повідомлення від лікарів швидкої допомоги про те, що на вулиці Загреблянській виявлено чоловіка 1972 року народження, який від вибуху отримав відкриту черепно-мозкову травму та травматичну ампутацію кисті руки.

Було встановлено, що чоловік на власному подвір`ї розбирав вибузховий пристрій, імовірно снаряд. Від вибуху більше ніхто не постраждав.

Після надання пораненому першої допомоги, медики направили його до лікарні.

Оновлено: 

45-річний мешканець міста Куп’янська отримав численні тілесні ушкодження та був госпіталізований до хірургічного відділення місцевої лікарні, де помер. Про це повідомили у ГУНПУ в Харківськый області.

За вказаною адресою виїжджала слідчо-оперативна група відділу поліції та працівники вибухотехнічного управління харківської поліції. З’ясовано, що 45-річний чоловік займався пошуками металобрухту. Після чергової знахідки він вирішив розібрати один з таких предметів. В результаті чого на подвір’ї чоловіка стався вибух.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили та вилучили артилерійський бронебійний снаряд із зарядом вибухової речовини всередині калібром 76 мм зі слідами корозії часів Другої Світової війни.
Вилучене направлено на експертизу.

Факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта