У дворі харків'янина росла плантація конопель. Фото

Фото: Прокуратура Харківської області Фото: Прокуратура Харківської області
Вилучені рослини направлено на дослідження до експертів-криміналістів.

До поліції звернулася місцева жителька із заявою про сімейну сварку, свідком якої вона стала. Прибувши за вказаною адресою, правоохоронці виявили на подвір’ї будинку кущі конопель. З’ясувалося, що вирощуванням наркотичних рослин для власних потреб займався 20-річний мешканець міста Мерефа. Про це повідомили у ГУНПУ.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, що передбачає обмеження волі на строк до 3 років.

Ще один випадок, пов'язаний із вирощуванням конопель, стався у Харкові — працівники місцевої прокуратури № 4 спільно з працівниками поліції виявили незаконний посів у Московському районі міста.

За словами керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, із заявою про незаконну «плантацію» до правоохоронців звернувся один з мешканців району. Було розпочате кримінальне провадження за ст. 310 КК України (незаконний посів або вирощування конопель).

Фото: Прокуратура Харківської області

Під час обшуків у дворі будинку на спеціально огородженому майданчику правоохоронці виявили 56 рослин, схожих на коноплі. Окрім того, у власника помешкання – 48-річного харків’янина – знайшли 3 паперові згортки з речовиною сірого кольору, а також паперові та полімерні пакети із зеленою речовиною.

Наразі вилучені матеріали направлено на експертизу. Досудове розслідування триває.

Микола Мельник