У Харкові затримали чоловіка, який півжиття провів за гратами

http://www.newsmoldova.ru/ http://www.newsmoldova.ru/
За рік 50-річний харків'янин скоїв 13 крадіжок з автомобілів. Він крав портфелі з документами, мобільні телефони, гроші.

До Ленінського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що біля одного із будинків по вулиці Золочівській в місті Харкові близько 14-40 невідомий громадянин розбив скло в легковому автомобілі.

За вказаною адресою одразу прибула слідчо-оперативна група Ленінського райвідділу.
На місці події було встановлено, що невідомий громадянин підійшов до автомобіля, розбив заднє скло та відкрито заволодів портфелем з документами, в якому ще були гроші в сумі близько 2 тисяч гривень, та намагався втекти. В той час поряд проходив 50-річний мешканець міста Харкова, який все побачив та почав переслідувати нападника. Коли свідок злочину наздогнав негідника, між ними зав’язалась боротьба, в ході якої нападник застосував балончик зі сльозогінним газом. Незважаючи на це, чоловік все ж зміг затримати зловмисника та передати його правоохоронцям.

Слідчо-оперативна група доставила затриманого до Ленінського райвідділу міліції. З місця події міліціонери вилучили речові докази.

Під час допиту було встановлено, що 50-річний затриманий раніше вже був 5 разів засуджений за скоєння тяжких злочинів та майже половину свого життя провів за ґратами.

Причини своїх вчинків він пояснив досить банально – мовляв, просто хотів отримати яку-небудь наживу.

В ході проведених слідчих дій міліціонери довели причетність затриманого ще до 12 крадіжок з автомобілів на території Ленінського району міста Харкова. У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав повністю.

Наразі Ленінський районний суд визнав підсудного винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 (крадіжка) та ч.1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з відбуттям покарання у кримінально-виконавчій установі закритого типу.

Вирок вступив у законну силу.

Автор: Администратор сайта