У райцентрі на Харківщині загинув комунальник

Фото: hk.npu.gov.ua Фото: hk.npu.gov.ua
Трагедія сталася вчора, 21 травня, в Куп’янську.

21 травня в Куп’янську сталася трагедія. Як повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Харківській області, під час роботи трьох працівників комунального підприємства міста в каналізаційному колекторі по вул. Садовій стався викид газів.

На місце події було негайно направлено черговий підрозділ Служби порятунку Куп’янського району. Коли рятувальники приїхали, всі троє чоловіків були непритомні. За зовнішніми ознаками було схоже, що люди отримали отруєння газоподібними речовинами. Засобів захисту органів дихання і страхувальних елементів на них не було. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Харківській області.

Задля їхнього порятунку рятувальники спустились у каналізаційний колодязь глибиною близько 5,5 метра на рятувальних мотузках і по черзі за допомогою цих же мотузок та пожежних поясів витягли двох постраждалих (38 та 53 років) на поверхню, де їх вже чекали лікарі швидкої медичної допомоги. Третього комунальника дістати було складніше. Його засмоктало у колектор діаметром 800 мм. Тож спочатку екскаваторник зняв верхній шар землі з боку від колодязя, а рятувальники зробили отвір у його бетонному кільці. Через цей отвір 33-річного чоловіка витягли назовні, але врятувати його не вдалося — лікарі «швидкої» констатували смерть.

Двох постраждалих у тяжкому стані доставили до реанімаційного відділення лікарні. Як повідомляє прес-служба ХОДА, посилаючись на інформацію заступника Куп'янського міського голови Андрія Козуба, станом на 09:40 22 травня 53-річний чоловік у стабільному стані, самостійно пересувається. 38-річний постраждалий знаходиться в реанімації на апараті штучного дихання.

Інформація про подію зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Читайте також: У ДТП на Балаклійщині загинув водій. Фото