У Валківському районі чоловік розтрощив сокирою вікна сільської школи

Фото: Інформатор Фото: Інформатор
Зараз чоловік знаходиться на лікуванні у спеціалізованому психіатричному медичному закладі.

Подія сталася у селі Огульці в грудні 2017 року. Вночі 39-річний місцевий житель, прихопивши із собою сокиру, прийшов до місцевої школи і почав бити вікна. Від шуму прокинулися інші жителі села. Люди вийшли на вулицю та намагалися зупинити чоловіка.

Той почав відмахуватися від них сокирою. Кільком молодим хлопцям все ж таки вдалося скрутити зловмисника та втримати його до приїзду поліції. Під час допиту він пояснив, що таким чином хотів виразити протест громадськості. Однак проти чого конкретно він протестував — невідомо. Про це розповів заступник керівника Дергачівської місцевої прокуратури Юрій Ковальов.

За його словами, прокуратура оголосила чоловіку підозру за ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство) та клопотала у суді про призначення йому судово-психіатричної експертизи.
 
За результатами експертизи виявилося, що чоловік не міг керувати своїми діями під час правопорушення. Тому на цьому тижні Валківський районний суд виніс ухвалу щодо примусового лікування у спеціалізованому психіатричному закладі для зловмисника.

Читайте також: У кіоску на Салтівці сталася пожежа

Олександр Ушаков