Вибух у харківському виші: зловмисники напали на жінку та пошкодили банкомат. Відео

Фото: vk/huevyj-harkov Фото: vk/huevyj-harkov
Уночі 21 листопада у смт Мала Данилівка Дергачівського району стався розбійний напад.

За інформацією очевидців, на вході до будинку культури Харківської державної зооветеринарної академії стався вибух, у результаті якого пошкоджено банкомат. Наразі на місці працюють криміналісти. 


Фото: vk/huevyj-harkov

У ГУ Національної поліції України у Харківській області повідомили, що подія сталася сьогодні близько першої години ночі.

— До правоохоронців звернувся 59-річний представник банку та розповів, що двоє невідомих чоловіків проникли у приміщення місцевого будинку культури, накинулись на 47-річну охоронницю та зв'язали її. За допомогою саморобного вибухового пристрою грабіжники пошкодили банкомат, забрали касети з грошима та зникли. Сума викрадених грошей наразі встановлюється. Жінка-охоронниця не постраждала, — розповів начальник Дергачівського ВП полковник поліції Едуард Коваленко.

Нині правоохоронці проводять обстеження лісосмуги поблизу місця подї та подворовий обхід будинків для встановлення свідків події та виявлення осіб, які скоїли злочин.

Слідчим відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

У прес-службі Приватбанку, якому належить банкомат, повідомили, що у викрадених касетах було приблизно 200 000 гривень. 

— Повна сума збитків установлюється. Наряд охорони прибув на місце події вже після того, як зловмисники втекли. Співробітники служби безпеки банку, слідчі поліції наразі з'ясовують всі обставини скоєння злочину і встановлюють факти, які указують на осіб, які можуть бути до нього причетні, - ідеться у повідомленні прес-служби банку.

UPD: 
ПриватБанк оголосив винагороду у 50 000 гривень за будь-яку інформацію, що допоможе встановити та затримати зловмисників. Передати інформацію в банк можна за телефонами (056) 716 35 02, (067) 565 12 34, на електронну пошту [email protected], а також будь-яким іншим зручним способом. Анонімність гарантується.

За останній час у Харківській області це вже третій підрив банкоматів ПриватБанку. 

Автор: Тетяна Василець