У Харкові «прокурор» обібрав пенсіонерку

Фото:www.protothema.gr Фото:www.protothema.gr
Жінка віддала шахраєві 14 тисяч доларів США та 47 тисяч гривень.

Черговий випадок телефонного шахрайства стався 4 липня близько 19:00. Як повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, на міський телефон 84-річної жінки з невстановленого номеру зателефонував невідомий. Чоловік, який представився прокурором, повідомив, що донька потерпілої потрапила у ДТП. За непритягнення її до кримінальної відповідальності попросив гроші. 

Через годину біля квартири за місцем проживання жінка передала невідомому чоловіку гроші. Вона віддала шахраєві 14 тисяч доларів США та 47 тисяч гривень.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Зараз особу зловмисника встановлює поліція.

Тим часом поліція не втомлюється нагадувати: якщо ви отримали подібний дзвінок від невідомої особи, у жодному разі не говоріть їй про свої заощадження та не передавайте гроші невідомим особам. Не переводьте кошти на чужі рахунки, не називайте своєї адреси, куди можуть приїхати сумнівні люди, щоб забрати гроші. Пам’ятайте, що зловмисники користуються вашим розгубленим емоційним станом виключно у власних цілях.

 Читайте також: ЦИФРА ДНЯ: 21 тисяча жителів Харківщини — у тому числі неписьменні