У Харкові розстріляли подружжя і поранили дитину. Оновлено

Фото: ГУНПУ Фото: ГУНПУ
Правоохоронці затримали підозрюваного, коли той намагався виїхати з Харкова. Під час обшуку в автомобілі чоловіка виявили вогнепальну зброю. Слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство.

За інформацією поліції, тіла застрілених у власній квартирі чоловіка та дружини, а також їх поранену 12-річну дитину виявила сусідка. За словами свідків, біля під'їзду вони бачили підозрілий автомобіль, який згодом поїхав у невідомому напрямку. Вказану автівку правоохоронці затримали біля станції метро «Київська».

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група, з’ясовуються обставини події та мотиви скоєння злочину. Слідчі кваліфікували її за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

 

Чоловіка, підозрюваного у причетності до скоєння подвійного вбивства, затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення. Слідчі дії тривають.

Оновлено 25 червня, 15.00

Мотивом подвійного вбивства став борг. Про це 25 червня повідомив Начальник обласного управління Національної поліції Олег Бех. За його словами, загиблий був винен підозрюваному 100 тисяч доларів, проте, не поспішав повертати гроші, — передає UA:Харків.

Під час обшуку в автомобілі підозрюваного поліцейські знайшли гладкоствольну рушницю, карабін та пістолет для стрільби гумовими кулями. Також були вилучені патрони, деякі з них співпали з гільзами, які експерти знайшли на місці злочину в квартирі, — повідомив Олег Бех під час брифінгу.

«Зараз проводяться слідчі дії. Призначено низку необхідних експертиз. Це балістична, судово-медична, цитологічна та дактилоскопічна експертизи. За їх результатами буде уточнена підозра чоловіку. На місці злочину було знайдено 7 гільз. З ними працюють слідчі. У загиблого чоловіка — 4 кульові поранення, в жінки — 6, у дитини — три. Це одна рана верхнього передпліччя і ще дві у тазостегновий суглоб», — додав Олег Бех.

Микола Мельник

Теги: