У Харкові затримано податківця, якого підозрюють в отриманні хабара. Фото

Фото: khar.gp.gov.ua Фото: khar.gp.gov.ua
За попередніми даними інспектор вимагав та отримав від приватного підприємця 12 тисяч гривень. За ці гроші він пообіцяв надати інформацію про фінансовий стан кількох суб'єктів господарювання.

Слідчі прокуратури Харківської області спільно із співробітниками УЗЕ в області ДЗЕ Нацполіції викрили 29-річного державного ревізора-інспектора однієї з ОДПІ в місті під час отримання хабара — податківця затримали "на гарячому".

За попередніми даними, інспектор вимагав та отримав від приватного підприємця 12 тисяч гривень. За ці гроші він пообіцяв надати довідки про фінансовий стан кількох суб'єктів господарювання (по 2 тисячі гривень за довідку), з якими бізнесмен мав намір укласти угоди щодо співпраці. Податківець наказав перевести кошти на банківську картку. Флешку з довідками залишив у камері схову одного із супермаркетів міста. Про це повідомили у Прокуратурі Харківської області.

Наразі ревізора-інспектора затримали у порядку ст. 208 КПК України. Першочергові слідчі дії тривають. Встановлюються всі обставини справи. Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди).

Микола Мельник