У Золочівському районі чоловік вбив стареньку сусідку лопатою

Фото: Дивись.Інфо Фото: Дивись.Інфо
За жорстоке вбивство 29-річному чоловіку загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Молодик допомагав 78-річній жінці по господарству. Кілька днів розчищав подвір'я її будинку від снігу. Одного разу він побачив, що листоноша приніс бабусі пенсію, і вирішив відібрати у старенької гроші.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олексій Кушнаренко, зловмисник покликав жінку до хати, схопив зі столу  ножа та напав на неї. Пенсіонерці вдалося вибити ножа з рук нападника та вибігти на подвір'я.

Але зловмисник наздогнав свою жертву, повалив її на землю і кілька разів вдарив по голові лопатою. Від отриманих травм бабуся померла на місці.

Зловмисник забрав близько тисячі гривень, які знайшов у домі, та чотири дні пиячив на ці гроші у хаті пенсіонерки. Тіло жінки увесь цей час лежало на дворі. Його знайшли сусіди, які тривалий час не бачили бабцю та занепокоїлися. Вони і викликали поліцію.

Наразі досудове розслідування триває. Призначено низку судово-медичних експертиз, у тому числі і судово-психіатричну.
 
За клопотанням Золочівського відділу Дергачівської місцевої прокуратури районний суд взяв під варту 29-річного чоловіка, якого підозрюють у розбійному нападі та умисному вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України). Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Олександр Ушаков